1. Oljeanalytiker Jarand Rystad spår kontraksrush og mener oljeselskapene må inngå nye kontrakter før nyttår dersom de fullt ut skal få utnyttet de lave prisene leverandørene nå opererer med.

2. Statoil har gjort et lite gassfunn på Mim-prospektet i Norskehavet. Brønnene er boret om lag seks kilometer øst for Alve-feltet og om lag 200 kilometer vest for Sandnessjøen.

3. Rosenberg WorleyParsons skal ansette 200 nye medarbeidere. God ordreinngang gjør at optimismen er tilbake, og en storstilt oppbemanning settes i gang.

Stafjord A( Foto: Øyvind Hagen, Statoil ASA).

4. Høsten 2013 stoppet Statoil avslutningsprosjektet for Statfjord A fordi produksjonen kunne forlenges ut 2020. Nå er dette arbeidet gjenopptatt, men samtidig justeres det estimerte tidspunktet for nedstenging av produksjon til utgangen av 2022.

5. Cara-funnet, som ble gjort seks kilometer nordøst for Gjøa, har åpnet for nye letemuligheter i samme område. Nå planlegger Engie og partnerne ytterligere to letebrønner.

6. Åtte oljeselskaper vil inn som lisenseiere på norsk sokkel. Blant disse er spennende nykommere som Pandion Energy, Tyr Exploration og et japansk svar på Statoil.

7. Statoil planla å stenge ned Veslefrikk-feltet i 2018, hvilket ville betydd at den forventede levetiden til feltet ble redusert med to år. Lav oljepris var hovedforklaringen. Men nye beregninger gjør at eierne igjen ser verdi i å utvide levetiden av feltet med minst to år. 

8. VNG Norge har tildelt Front End Engineering and Design (FEED)-kontrakter for Pil & Bue-prosjektet. SURF-kontrakten er tildelt Subsea7 og TechnipFMC, og SPS-kontrakten er tildelt TechnipFMC og Aker Solutions.

9. OMV planlegger å levere utbyggingsplan for Wisting-funnet i Barentshavet i 2020 og starte produksjon fra feltet i 2024-2025.

10. DeepOcean AS er tildelt et oppdrag under hovedserviceavtalen (MSA) som selskapet har med BP. Oppdraget dekker installasjon av et ny fleksibelt stigerør og fjerning av det eksisterende stigerøret for vanninjeksjon på Foinhaven-feltet, på 460 meters dyp vest for Shetland. Arbeidet inkluderer prosjektledelse, engineering og logistikk.

Forrige artikkelDette var ukens uhell på sokkelen
Neste artikkelAker BP trenger rigg – hyrer trolig inn Island Innovator

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR