Er tildelt FEED-kontrakten for Statoils tilknytning av Trestakk-feltet til den eksisterende Åsgard A-plattformen. Det skriver Aker Solutions i en melding, ifølge Offshore.no.

Kontrakten inkluderer en opsjon på ytterligere engineering-, innkjøp-, konstruksjon- og installasjonsarbeid (EPCI).

I tillegg har Statoil tildelt Aker Solutions en konseptstudie for «low well production»-prosjektet på Åsgard A, som inkluderer ytterligere opsjoner for feed og EPCI-arbeid, ifølge en melding fra Aker Solutions fredag.

Trestakk ligger mellom Kristin-, Tyrihans– og Åsgard-feltene i Norskehavet, og består av drøyt 50 millioner fat utvinnbar olje, ifølge OD.

Trestakk-prosjektet skulle ta beslutning om videreføring (DG2) i mars 2015, med produksjonsstart i 2018, men Statoil utsatte på grunn av lav oljepris og fordi de omprioriterer prosjekter og skyver på investeringer.

Les også: Trestakk-utsettelse er lovbrudd

Under presentasjonen av Sokkelåret 2015, kunne imidlertid oljedirektør Bente Nyland fortelle at prosjektet nå videreføres.

Trestakk ligger i utvinningstillatelsen PL 091, der Statoil er hovedeier med 59, 1 prosent. Lisenspartnere er ExxonMobil Exploration med 33 prosent og Eni Norge med 7, 9 prosent.

FEED-arbeidet for Trestakk og konseptstudien for Åsgard LWP vil starte opp umiddelbart.

Forrige artikkelForlengelse for FPSO Umuroa, terminering av BW Athena
Neste artikkelStatoil krever fortsatt lokal tilstedeværelse i nord

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR