Autek AS er en ledende leverandør av instrumentering til offshore og landbasert industri. Selskapet er representert med hovedkontor i Drammen, samt avdeling på Vestlandet (Tananger). Foruten å representere markedsledende produsenter innen instrumentering og automasjon, har selskapet også tilegnet seg annerkjennelse og gode markedsandeler på egen design (Autek™) av produktsegmenter innen temperatur (TW – TE), samt flowelementer (restriksjonsplater, måleblender, venturirør) for å nevne noen.

Autek har eget verksted der det bl.a. utføres design av instrumentværhus og kontrollpaneler. Prosjektavdelingen gjennomfører alt fra enkle produkt leveranser og «Felt Instrument Pakker» til mer komplette fiskale målepakker som inkluderer mengdemålere, tilhørende instrumentering og komplette målestrekk. Autek er sertifisert i henhold til PED modul H og kan CE merke rør og flowelementer.

Trives med å være nyskapende og pro-aktiv

Vi har vært heldige gjennom flere reportasjer å få dele noe av selskapets historie, ansatte og enkelt områder som da har vært aktuelle.

Kontinuerlig utvikling og læring er nøkkelord i en bransje der utvikling og endringer skjer fort om dagen, kommenterer Lars Kristian Salvesen. Det er derfor viktig at vi sammen med våre produsenter virkelig spiller på lag og kommer opp med løsninger som til enhver tid vil være fordelaktige for våre kunder.

Et godt eksempel på dette er vårt partnerskap med Sick. Her har vi gjennom årene vunnet stadig større markedsandel, og har befestet et solid merkenavn innen ultrasonisk fakkel og in-line mengdemåling.

Tett samarbeid med fabrikken, store investeringer innen produktutvikling, topp kvalitet og ikke minst konkurranse dyktige priser er alle elementer som er viktige for at våre kunder skal bli tilfreds med produktet vi leverer. I tillegg har vi satset friskt med å bygge opp en prosjekt- og dokumentavdeling som har et høyt kompetansenivå på prosjektleveranser til norsk offshore industri.

Våre partnere er pro-aktive, som oss og søker til enhver tid nye utfordringer for utvikling, er det en fornøyelse at vi nå kan lansere nyheter som vi ser flere i vår industri absolutt vil dra nytte av og glede seg over i tiden som kommer, avslutter Salvesen.

Ultralyd gassmengdemålere med kun 2D rettstrekk oppstrøm måler

Tegning illustrerer typisk forskjell på 10D og 2D oppstrøm applikasjon. (Tegning Petter Kalmo – Autek)

Det er generelt en utfordring for oss på instrument at måling blir avsatt med mindre plass i prosjektfasen.

Det gjelder spesielt ved nye kompakte installasjoner, men også for oppgraderinger av eldre installasjoner.

For gassmåling er ultralyd et anerkjent prinsipp som gir operatøren flere fordeler.

Fiskal nøyaktighet, null permanent trykkfall og ikke minst diagnose som gjør rekalibrering unødvendig er viktige faktorer for sluttbrukers valg av måleprinsipp, fortsetter Salvesen.

 

 

2D på innløp –plassreduksjon der dette er påkrevd!

Typisk 2D oppstrøms applikasjon. (Tegning Petter Kamo – Autek)

Med mengdemålere har det tidligere vært en utfordring å takle den begrensede plassen vi får på nye og gamle installasjoner

Med FLOWSIC600-XT Forte, er det nå for første gang, mulig å implementere en MID-godkjent løsning for fiskalmåling med rettstrekk på 2D oppstrøm måler.

ISO 17089-1 åpner også for å følge produsentens krav til oppstrøms rør og setter ikke et minimumskrav slik vi tidligere måtte følge i henhold til eldre revisjoner av AGA9.

Når vi da har en så anerkjent og høyt ansett produsent som Sick med oss, så lytter både vi og våre omgivelser på det vi her har å formidle, sier Salvesen.

 

Takler støy, skitten prosessgass og med markedets laveste flowrater

SICK er en av verdens ledende sensorprodusenter og det er også her hjertet til ultralydmåleren befinner seg, sier Salvesen.

På samme måte som FLOWSIC600, som i lang tid har vært kjent som en måler som takler ekstreme situasjoner og fuktig gass, er FLOWSIC600 XT gått enda et steg videre med opp til 12 dB bedre SNR (signal til støy forhold). Dette, sammen med ny moderne elektronikk og et stort spekter av transdusere i ulike frekvensområder, gjør at den er enda mer immun mot støy fra blant annet ventiler. En annen viktig forbedring er at måleren har markedets laveste Qmin noe vi ser er mer og mer etterspurt.

Det å få jobbe med SICK og deres satsning på produktutvikling er både inspirerende og ikke minst motiverende for oss som er teknisk interesserte. Når vi kan ta del i lansering av nye løsninger basert på siste utvikling av teknologi og som til slutt også blir billigere for kunde – da trives vi veldig.

Vi får virkelig en god følelse om at det nok ikke stopper her –det er mye spennende på gang i tiden som kommer for den fremover lente gjengen i Autek.

Her en liten videopresentasjon Flowsic 600XT

Link til Produkt hjemmeside: http://autek.no/leverandorer/sick/

Følg Autek på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/1381267/

Relaterte saker :

Rammeavtale Statoil: http://autek.no/autek-signert-rammeavtale-statoil/

Med full gass på instrumentering

Autek sikrer trestakk-leveranse

(Illustrasjon: Statoil)

Suksess – og stor tro på fremtiden

Nano-teknologi – en gavepakke til industrien

Forrige artikkelOdfjell Well Services vinner ny kontrakt
Neste artikkel– Rekordmange tildelinger i TFO 2017

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR