Irak har nærmest doblet anslaget over oljereserver i de sunni-dominerte områdene rundt Bagdad.,
Det skriver TDN Finans, og refererer til en artikkel i dagens utgave av New York Times.

Ifølge avisa har myndighetene gitt store summer til de 40 internasjonale selskapene som er i landet for å gjennomgå gammel seismikk på nytt.

Resultatet har vært en nær dobling av reserveanslaget til rundt 15 milliarder fat oljeekvivalenter for en serie brønner fra Taji nord for Bagdad til et område sørøst for hovedstaden.

Strukturen er en av flere i sunni-områder, og det er også gjort oppjusteringer av naturgassreservene i Niniveprovinsen i Nord-Irak og Anbar-provinsen som dekker hele Vest-Irak, skriver avisa.

Iraks oljereserver og produksjon har så langt vært likt fordelt mellom de kurdiske områdene i nord og sjiaområdene sør i Irak. Men de ny reserveranslagene vil kunne få store politiske konsekvenser.

«Fraværet av naturressurser i de sentrale og vestlige regionene, der sunniene dominerer, har gitt liv til misnøye mot en stat de selv styrte. Og det har drevet deres press for en sterk sentral regjering som kan hente inn oljeinntekter og fordele dem likt, i motsetning til en deling langs sekteriske regionale grenser,» skriver New York Times.

Det er behov for nye runder med innhenting av seimiske data for å vurdere reserveranslagene i Irak. Men dette krever en bedring av sikkerhetssituasjonen i landet, skriver TDN Finans.

Forrige artikkelFakta om menneskeskapte klimaendringer
Neste artikkelSV går inn for Stavanger

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR