Troll-eierne ønsker å øke gassproduksjonen fra Troll Øst, men en ny studie viser at høyt produksjonstempo kan gi vidtrekkende konsekvenser.

Petro.no

Illustrasjon: OD

Det har i lang tid vært kjent at høyt produksjonstempo av gass på Troll Øst kan senke trykket i Troll Vest og føre til mindre oljeutvinning.

En studie utført av Statoil og Hydro viser nå at produksjon på Troll har stor effekt også på trykkutviklingen i områder som strekker seg langt utover selve Troll-feltet, og gi konsekvenser i området fra Gjøa i nordøst til Brage i sørvest (Sognefjorddeltaet).

Det framgår av en melding fra Oljedirektoratet torsdag.

Produksjonen av forekomstene i området er tidskritisk, og det er viktig at næringen forholder seg til informasjonen i Statoil og Hydros studie, slik at tilstrekkelige ressurser settes inn for å øke leteaktivitetene og utvinne ressursene i området, mener OD.

Framtidsplanen for Troll-feltet er en av de viktigste beslutningene som skal tas på norsk sokkel. Videreutviklingen av gigantfeltet handler om flere hundre millioner fat ekstra olje og 5-12 milliarder kubikkmeter mer gass per år.

Rettighetshaverne i Trollfeltet (prosent):
Norske ConocoPhillips AS (1,623740)
Total E&P Norge AS (3,690960)
A/S Norske Shell (8,101450)
Norsk Hydro Produksjon AS (9,779142)
Statoil ASA (20,804708)
Petoro AS (56,00)

Se også:
Rask gass kan svekke oljeproduksjonen på Troll

Forrige artikkelPutin sparker regjeringen
Neste artikkelStor Brasil-kontrakt for DOF

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR