I Nordsjøen er det fortsatt muligheter for å finne olje og gass. Minst ett storfunn er fortsatt uoppdaget, sier letesjefene i Statoil og Aker BP til Norsk olje og gass.

– Jeg tror det finnes et felt på over 500 millioner fat olje, minst, i Nordsjøen. Johan Sverdrup viser at det er mulig å finne ressurser på steder vi trodde vi hadde kartlagt, sier Gro Haatvedt, letedirektør i Aker BP.

Johan Sverdrup ble funnet i 2010 av Lundin Norway. I 2011 ble elefantfeltet bekreftet ved at Statoil påviste Aldous. På den tiden var Haatvedt letesjef for norsk sokkel i Statoil.

– I 2016 har vi vært ekstremt travelt opptatt med leting, og kommer til å bruke totalt 240 millioner dollar i år på leting på den norske kontinentalsokkelen. Det viser hvor stor tro vi har på områdene, sier Haatvedt.

På Johan Castberg-nivå
500 millioner fat olje vil være omtrent på størrelse med Johan Castberg-feltet, som ble funnet i 2011 i Barentshavet. Oljedirektoratet tror Norge skal holde en flat utvikling i olje- og gassproduksjon frem mot 2025. Johan Castberg er, sammen med Johan Sverdrup og gassen fra Trollfeltet, mye av årsaken til det.

– Vi mener det er i hvert fall ett funn på den størrelsen i Nordsjøen, sier Jez Averty, Statoils direktør for letevirksomhet på norsk sokkel.

Norge er attraktivt
– Når vi leter etter olje tenker vi globalt. I 2016 borer vi mellom 20-25 letebrønner. Om lag halvparten skjer på norsk sokkel. Neste år skal vi gjøre mer, og fem til sju av letebrønnene vil bli boret i Barentshavet, sier Jez Averty, og fortsetter:

– At vi borer mange brønner på den norske kontinentalsokkelen, sier noe om hvor konkurransedyktig vi mener den er globalt. Norge er attraktivt fordi det er forutsigbare leterunder, stabile ramme- og skattevilkår.

Les hele saken på Norsk olje og gass sine nettsider

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelCCB tildeles kontrakt med Statoil`s nye Cat-J rigger
Neste artikkelIEA: Elbiler ikke nok til å slukke oljetørsten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR