Offshore Northern Seas (ONS) er mandag i gang i Stavanger for 21. gang.

På en pressekonferanse mandag morgen snakket konserndirektør Eldar Sætre i Statoil blant annet om Johan Sverdrup, kostnadskutt og klimaendringer.

– Dette er tiden for å lede og forme fremtidens energi. Å forene kultur og samarbeid er det viktigste for en suksessfull overgang, sier Sætre.

Tidligere mandag morgen ble det kjent at Statoil har kuttet kostnadene for Johan Sverdrup-utbyggingen med 24 milliarder kroner, siden plan for utbygging og drift (PUD), samtidig som break-even prisen for første fase av feltet nå er under USD 25 per fat.

Les mer: Gode nyheter for Johan Sverdrup-utbyggingen

– Vi trenger en kultur i denne industrien hvor vi alltid forbedrer oss, sier Sætre.

– Å være konkurransedyktige til enhver tid er hva som vil gjøre oss i stand til å investere i nye prosjekter for fremtiden.

– I Statoil jobber vi hardt for å forbedre vår virksomhet. Vi fortsetter å forbedre vår portefølje med nye prosjekter betydelig.

Ifølge ham vil samarbeidet øke i fremtiden.

– Samarbeid vil åpne opp ressurser og verdier. Etter mitt syn har vi bare skrapet overflaten av hva som er mulig hvis vi finner smartere måter å jobbe sammen på, og forener kreftene på initiativ som standardisering, sier han.

Klimaforandringer

En utfordring er klimaforandring, og fremtidens energi vil være lavkarbon.

– Vi trenger en kultur og en tenkemåte hvor vi leter etter mulighetene som denne overgangen tilbyr, sier Sætre.

– Olje og gass vil være en del av energimiksen i flere tiår fremover. Vi må vise, ikke med ordene vi sier, men med handlingene vi gjør, at vi hører hjemme i en lavkarbon fremtid, sier han.

Igjen er samarbeid viktig ifølge Sætre.

– Den norske kontinentalsokkelen er verdensledende innen karboneffektiv olje og gassutvinning. Nå setter målene enda høyere. Industrien vil sammen redusere CO2-utslipp med 2,5 million tonn innen 2030.

Les også: Skal samarbeide om å bekjempe klimaendringene

Forrige artikkelOD: Utbyggingskostnadene nærmere halvert
Neste artikkelInviterer industrien til å nominere blokker til 24. runde

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR