23 år etter seriens slutt skal TV-helten MacGyver returnere – som kvinne.

…Vel, nesten. I disse dager er det sparket i gang en internasjonal konkurranse der deltagere skal ta på seg rollen som manusforfatter og skape en kvinnelig utgave av TV-serien «MacGyver». Alt du trenger er penn og papir, en bit tyggegummi, fire binders, litt gaffateip og en Swiss Army-lommekniv.

Les også: Vi kan ikke bare rekruttere fra halve befolkningen

Reddet dagen med vitenskap

Den fiktive rollefiguren Angus MacGyver, portrettert av skuespilleren Richard Dean Anderson, var en hemmelig agent med hockeysveis og ferdigheter til å bygge komplekse ting av dagligdagse gjenstander han hadde for hånden. I stedet for å ty til vold, kunne MacGyver redde dagen med vitenskap. Serien gikk over sju sesonger fra 1985 til 1992.

«The Next MacGyver»-prosjektet er et samarbeid mellom den amerikanske ingeniørskolen USC Viterbi, akademiet US National Academy of Engineering og stiftelsene The MacGyver Foundation og United Engineering Foundation. Hensikten er å skape en TV-serie som inspirerer flere jenter til å studere ingeniørfag.

Les også: Kvinner i Oslo og Narvik inviteres til «Jenter for realfag»

Inspirerte mange ingeniører

– Jeg har ikke tall på hvor mange ganger folk har sagt til meg at «jeg valgte realfag» eller «jeg valgte ingeniørfag» på grunn av «MacGyver», sier «MacGyver»-skaper, Lee David Zlotoff, til NPR (USA’s svar på NRK, red.anm.).

Konkurransedeltagere kan selv velge tittel og sjanger for manuset, og det skal inkluderes en tolinjers beskrivelse av hendelsesforløpet, ett avsnitt som oppsummerer pilotepisoden, navn og kort beskrivelse av den/de kvinnelige hovedpersonen(e), forslag til replikker og kontaktinformasjon.

De fem beste bidragene i konkurransen vil motta en pengepremie på nesten NOK 40 000, samt tilbringe tid med en erfaren Hollywood-produsent og en ingeniør. Fristen er 17. april 2015.

(Foto: CBS)
Richard Dean Anderson i rollen som Angus MacGyver. (Foto: CBS)
Forrige artikkelStatoil jobber mot konseptvalg for Trestakk
Neste artikkelOm lag 20 Goliat-byggere må gå

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR