Først etter to år med produksjon på Tyrihans åpner Statoil feltet offisielt.

FEM BUNNRAMMER: Tyrihans er bygget ut med
fem bunnrammer. (Ill.: STATOIL)

Tyrihans-feltet er bygget ut som en subsea-løsning mot Kristin og åsgard. Feltutbyggingen består av to felt, Tyrihans Sør, et oljefelt med en gasskappe, og Tyrihans Nord, et gass- og kondensatfelt med en tynn oljesone. Til sammen har de to strukturene volumer på linje med Kristin, og de to feltene har felles driftsorganisasjon. Feltet er bygget ut med fem bunnrammer; fire som produserer og en som driver med sjøvanninjeksjon.

– Tyrihans vil i mange år være en betydelig bidragsyter til vår produksjon på norsk sokkel, og har strategisk betydning for utviklingen av aktivitetene i Norskehavet, sier øystein Michelsen, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge i Statoil i en pressemelding.

Det er utviklet mye brønnutstyr spesielt for feltet, og dette har sikret en høyere utvinningsgrad på feltet allerede, enn det som var forventet da produksjonen startet sommeren 2009. En av nyvinningene er direkte injeksjon av rått sjøvann i reservoaret. Feltet produserer nå 10.000 fat per dag, og fyller sammen med Kristin hele kapasiteten for olje- og kondensat-eksport fra Kristin.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR