Tyskland har gitt et endelig ja til å bygge gassrørledningen Nord Stream, som skal gå fra Russland til Tyskland via østersjøen.

Tillatelsen til å bygge en 31 kilometer lang rørseksjon i Tysklands eksklusive økonomiske sone ble gitt av det tyske Federal Maritime and Hydrographic Agency i Hamburg, og nå gjenstår bare en endelig tillatelse fra finske myndigheter før rørledningen er en realitet, skriver Nord Stream i en pressemelding.

Konsortiet bak Nord Stream har allerede fått endelige tillatelser fra danske, svenske og russiske myndigheter i tillegg til en av de nødvendige tillatelsene fra Finland og en 50 kilometer lang rørseksjon i i tysk territorialfarvann.

– VI ligger godt an i forhold til tidsskjema, og vi regner med at vi kan begynne byggingen i løpet av våren 2010 og oppstart av gasstransport i 2011, sier talsmann for Nord Stream, Matthias Warnig, i en pressemelding.

Når Nord Stream er ferdigstilt i 2012 vil rørledningen være i stand til å frakte 55 milliarder kubikkmeter gass fra Russland til Tyskland per år.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR