Den tyske storbanken WestLBs ledelse avviser meldinger om en krise der 2.000 ansatte risikerer å miste jobben. Bankens eiere forsikrer at de vil dekke hele fjorårets tap og sprøyte inn ny kapital.

NTB

Ryktene om masseoppsigelser begynte å gå før helgen, da det ble sagt at banken trengte halvannen til to milliarder euro (12 til 16 milliarder kroner) i krisehjelp. WestLB er rammet av ringvirkningene av den amerikanske kredittkrisen.

– Våre eiere har forsikret oss om at de stiller seg fullt og helt bak banken, sa bankens sjef Alexander Stuhlmann mandag.

Banken vurderer fortsatt en fusjon med den mindre konkurrenten Helaba Bank, som eies av den tyske stat.

WestLB er en såkalt Landesbank, medlem av en gruppe banker som tradisjonelt har hatt til oppgave å støtte opp under næringslivet i en eller flere av Tysklands 16 delstater. I våre dager driver disse foretakene også normal, kommersiell bankvirksomhet.

Konsernledelsen i Düsseldorf varslet mandag at WestLBs rene tap i 2007 var på rundt én milliard euro, eller åtte milliarder kroner, men at det kan bli nødvendig å avskrive nok en milliard. Flere andre tyske banker har også fått svi for den såkalte subprimekrisen i USA.

Forrige artikkelKlart for prøveboring på Tornerose
Neste artikkelSerbia inngår energiavtale med Russland

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR