Oljebransjen mener norske myndigheter er for optimistiske når de planlegger norsk sokkels fremtid.,
– Vi mener at Oljedirektoratet legger opp til en veldig høy produksjon mot 2030. Vi er enige i at det er betydelige betingede ressurser, men vi mener at oppsiden er begrenset.

Det sa Shells administrerende direktør i Norge, David Loughman, på tirsdagens topplederforum i Olje- og energidepartementet, ifølge Dagens Næringsliv.

Shell er sponsor for det som er delrapport to i prosjektet ”Nasjonal strategi for petroleumsnæringen” som er et forarbeid for Energimeldingen som kommer fra Olje- og energidepartementet ved årsskiftet.

Meningen er at det skal gjøres uavhengige vurderinger av virksomheten på norsk sokkel for å skape debatt.

– Vi støtter ikke disse anslagene, sa oljedirektør Bente Nyland etter Loughmans innlegg.

Hun mente på sin side at næringen er altfor lite ambisiøse i forhold til nye metoder for å hente ut ressursene, ifølge Dagens Næringsliv.

I følge Loughman er oljebransjen ikke så optimistisk når det gjelder tersiær produksjon, det vil si bruk av kjemikalier og CO2 som injisjering.
– Teknologiene kommer nok, for de er tatt i bruk i landbasert utvinning, men vi tror at 2030 er for kortsiktig for den typen utvinning, sier han.

Ifølge Dagens Næringliv er utvalget mye mer optimistiske til nye småfelt enn merutvinning fra gamle store felt, basert på statistikk over funnraten de siste årene og erfaringer med småfelt fra britisk sokkel.

Forrige artikkelRaser mot energirapport
Neste artikkelFrp fram etter bensinprisdebatten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR