Statoil
Kristin
Det er gjort funn av korrosjon på struktur i helidekket på Kristin. Arbeid pågår nå for å kartlegge alvorlighet/omfang av funnene, samt for å beregne gjenværende styrke. Foreløpige beregninger forventes i løpet av dagen, og videre tiltak besluttes ut fra dette. I påvente av beregninger er ordinær personelltransport stoppet som et forebyggende tiltak. Det er ingen konsekvenser for SAR- og andre beredskapsoppdrag. POB = 83 Været; 55 knop (68 m) fra sørvest, Hs 6,5 meter

Statoil opplyser til petro.no at helikoptertrafikken til Kristin-plattformen ble gjenopptatt etter kort tid. 

Statoil
Johan Sverdrup/Deepsea Atlantic
Person ble skadet på boredekk under sikring av en slange på dørken etter endt sement jobb. Etter sement jobben, så ble trykket på borestrengen blødd av og sikkerhetsventilen i boremaskin stengt. Personen som sikret en slange på boredekk ble truffet av sementslangen etter åpning av en ventil på sementhode, da det viser seg at det var et trykk i systemet. Person ble behandlet og transportert med SAR helikopter for videre behandling på land.

ConocoPhillips
Ekofisk

Under kjøring av truck for flytting av stillas materiell i området C-12 nord, kom truck i kontakt med telefonboks som falt ned 1 meter til hoveddekket. Vekten på telefonboksen er 36.5 kg, fallhøyde 1 meter som gir en total fallenergi på 358 Joule. Hendelsen inntraff da operatør skulle snu og hjørnet av trucken kom i kontakt med telefonboksen. Det var ikke personell i nærområdet under denne hendelsen. Hendelsen blir gransket lokalt.

(Ifølge oppdatert informasjon oversendt til Ptil, ble telefonboksen satt ned på bakken av trucksjåføren. Det var dermed aldri var noen fallende gjenstand, red.anm.)

Statoil
Kvitebjørn
Person stod på rapo på D22 og skulle skimse opp et hjul. Det ble brukt en 36 mm fastnøkkel for å stramme til en bolt. Bolten løsnet plutselig og personen støter bort i rekkverk med brystkasse på venstre side. Han får smerter i brystet og oppsøker sykepleier. På bakgrunn av mistanke om ribbeinsbrudd/-brist ble personen sendt i land med rutehelikopter påfølgende dag 18.03 for videre behandling på land.

Statoil
Visund A
Under kjøring av BOP ble det jobbet på toppen av BOP med luftdrevet muttertrekker for påkobling av første riserjoint. Etter arbeidet gikk operatør til siden av arbeidsplattformen på BOP, og slange og muttertrekker ble trukket opp mot rotary vha sikringstau. Deretter gikk operatør ut på arbeidsplattformen igjen – og ganske umiddelbart kom muttertrekker fallende ned fra underkant av rotary (diverter housing) – hengende i luftslangen. Muttertrekkeren sneiet lykt på hjelmen til operatøren på arbeidsplattformen. Vekt på muttertrekker: 8 kg. Fallhøyde fra underkant av rotary til BOP-arbeidsplattform: 5-6 m.

Aker BP
Skarv

Under test av deluge-anlegg mistet person fotfeste og håndgrep ved nedstigning i vertikal leider. Person falt ca. 1 meter og skadet en skulder. Sendt med helikopter til land for røntgen-undersøkelse og diagnostisering. Aktivitet stanset og området midlertidig avsperret.

Listen er basert på varsler om uønskede hendelser til Petroleumstilsynet. Informasjonen er gjengitt uten endringer og er derfor selskapenes egne beskrivelser av hendelsene. 

Her er uhellene fra uke 10!
Her er uhellene fra uke 9!
Her er uhellene fra uke 8!
Her er uhellene fra uke 7!
Her er uhellene fra uke 6!
Her er uhellene fra uke 5!
Her er uhellene fra uke 4!

Forrige artikkelStatoil vil bruke ny subseateknologi på Bauge
Neste artikkelOdfjells boreskip tildelt kontrakt for to brønner

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR