På Sandefjordkonferansen understreket både olje- og energiministeren og Statoils konsernsjef for norsk sokkel hvor viktig det er å ha et godt samarbeid med fagbevegelsen, særlig i krevende tider som nå. Det skriver Industri Energi.

– I Norge har vi en framoverlent fagbevegelse. Det er en styrke for den norske oljeindustrien, sa olje- og energiminister Tord Lien (Frp) fra talestolen på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord.

– Jeg vil gi honnør til fagbevegelsen, som er svært viktig når vi skal gjennom disse krevende tidene, sa Lien.

Konferansen i Sandefjord er årets kanskje aller viktigste innenfor oljeindustrien, hvor topplederne fra oljeselskapene, politikere, byråkrater og fagforeningsledere møtes.

Tøffe utfordringer

Også Statoils konserndirektør for norsk sokkel, Arne Sigve Nylund, berømmer samarbeidet med fagbevegelsen.

– Dagens situasjon viser hvor viktig trepartssamarbeidet i Norge er når vi som industri møter tøffe utfordringer. Vi står foran felles utfordringer, og det er styrken og ansvarligheten i samarbeidet som gjør at vi klarer å håndtere situasjonen og sikre langsiktig verdiskaping og sysselsetting fra vår industri, sier Nylund.

Han peker blant annet på Johan Castberg, og sier han er svært glad for å se at Statoil nå er på sporet av en lønnsom feltutbygging i Barentshavet, som vil være svært viktig for et utall leverandørselskaper i årene framover.

– Det er en imponerende innsats i selskapet og i industrien som helhet, som nå viser at arbeidet vi har gjort med å redusere kostnader, finne nye smarte løsninger og ikke minst jobbe mer effektivt, nå bidrar til at vi kan klare å få realisert Johan Castberg.

– Jeg er overbevist om at vi samlet sett kommer styrket ut av den situasjonen vi er i nå, selv om det for mange er svært krevende, sier Nylund.

– Kan gi næringen et løft

Nestleder i Industri Energi, Frode Alfheim, er godt fornøyd med at oljetoppene understreker viktigheten av trepartssamarbeidet.

Industri Energis Frode Alfheim. (Foto: Industrienergi/Maria von Krogh)
Industri Energis Frode Alfheim. (Foto: Industrienergi/Maria von Krogh)

– Dette er ros til våre tillitsvalgte, blant annet i Statoil, som er inne i en skamtøff kamp for å komme gjennom dagens krevende situasjon, sier han.

– Trepartssamarbeidet er særdeles viktig, særlig i krevende tider. Ved tidligere kriser har vi sammen med arbeidsgivere og myndigheter fått i stand flere tiltak som har gitt næringen et løft. Det har blant annet sikret oss flere aktører på sokkelen, leterefusjonsordningen, mer penger til forskning/utvikling og internasjonalisering av leverandørindustrien.

– I tiden framover er det nødvendig å ha fokus på det vi kan bli enige om, avslutter Alfheim.

Under Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord tirsdag ble både TFO-lisenser tildelt, og Statoils konsernsjef Eldar Sætre slapp nyheten om at selskapet går for en FPSO-løsning for Johan Castberg-feltet i Barentshavet.

Les mer: Statoil velger FPSO for Johan Castberg

Forrige artikkelMiljødirektoratet gir Goliat grønt lys – med strenge miljøkrav
Neste artikkelNy styreleder i Noreco

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR