Statoil har tildelt en rammekontrakt med flere avtaler for undervannsinstallasjoner til Subsea 7-Acergy Consortium.

Konsortiet er et samarbeid mellom Acergy Norway AS og Subsea 7 Norway.

Rammekontrakten omfatter alt undervanns installasjonsarbeid for Statoil i årene 2007 og 2008, melder Statoil fredag.

– Vi er svært fornøyde med rammekontrakten, som vil bidra til å sikre fartøykapasitet for Statoils i et trangt marked, sier spesialkonsulent kontrakt, Jon Østgaard, i forretningsområdet Teknologi og kontrakter.

Foreløpig er det tildelt tre kontrakter under rammekontrakten. Disse har til sammen en verdi på 500 millioner kroner.

Kontrakten omfatter blant
annet installering av under-
vannsutstyr på Tyrihans.
Ill.: Statoil

Kontraktene er knyttet til tre prosjekter på norsk sokkel. Det første, satelittfeltet Tyrihans i Norskehavet, består av alt undervanns installasjonsarbeid for Tyrihans bortsett fra legging av større rørledninger. Kontrakten omfatter blant installasjon av brønnrammer, manifolder og andre strukturer, kontrollkabler, el-kabler, kjemikalierør, fleksible rør samt tilkobling og testing. Arbeidet skal hovedsakelig utføres i 2008.

Det andre prosjektet, Tordis IOR (improved oil recovery) i Nordsjøen, dreier seg om installasjon av brønnramme for vanninjeksjon. Arbeidet skal utføres våren 2007.

Det tredje prosjektet, Yttergryta i Norskehavet, er knyttet til installasjon av brønnramme. Arbeidet starter opp i 2007.

Etter hvert som de blir godkjent, vil flere prosjekter bli knyttet til undervanns installasjonsarbeid bestilles gjennom rammekontrakten.

Forrige artikkelTilsyn med Transocean Winner
Neste artikkelStatoil anker arbeidsrettssak

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR