Bevæpnede ungdommer har sprengt i stykker en oljerørledning sør i Nigeria. Eldre opprørere oppfordrer dem til å fortsette i samme spor.,NTB

Det er opprørsgruppa Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet (MEND) som lørdag ga beskjed om at en gruppe ungdommer sto bak angrepet.

Ungdommene får ros av opprørsgruppa som lover å gi dem kraftigere sprengstoff og opplæring i teknikker slik at de kan ødelegge flere oljerørledninger i området.

Angrepet tvinger selskapet Chevron til å kutte produksjonen med 120.000 fat olje per dag. Det fant sted torsdag i nærheten av Escravos, ifølge en talsmann for militæret i landet.

Like før hadde oljegiganten Shell kunngjort et stort produksjonskutt på grunn av et angrep mot et offshoreanlegg flere mil til sjøs. Shell har nå stengt anlegget og kuttet produksjonen i Nigeria med 225.000 fat olje per dag.

Opprørernes angrep har tidligere vært rettet mot oljevirksomhet i Nigerdeltaet, og angrepet til sjøs skaper ytterligere bekymring for landets oljeproduksjon.

Volden i Nigerdeltaet skyldes en rekke faktorer, deriblant fattigdom, manglende offentlig velferd, storstilt korrupsjon, misnøye med de utenlandske oljeselskapene og konflikt mellom ulike politiske grupperinger.

I juli avholder Nigerias regjeringen et fredsmøte for Nigerdeltaet, men MEND og andre opprørsgrupper sier de har mistet tilliten til regjeringens fredsprosess og at de derfor ikke ønsker å delta.

Forrige artikkelHalvannen uke mindre for OD
Neste artikkelOseberg-feltene starter opp igjen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR