Oljeprisen falt fredag da Irans oljeminister sa han ikke vil delta på møtet for oljeproduserende land i Doha på søndag. Eksperter er imidlertid uenige om hvor mye møtet vil ha å si for prisutviklingen. Det melder NTB.

Nordsjøoljen Brent falt til USD 42,32 per fat etter beskjeden om at Irans oljeminister Bijan Zanganeh ikke kommer til Doha søndag.

Fredag kveld var imidlertid prisen tilbake til over 43 dollar fatet, og endte fredag på USD 43,07 per fat. Det tilsvarte en nedgang på 1,55 prosent for dagen, men var fremdeles en oppgang på 3,2 prosent for uken.

– Iran har allerede kunngjort at landet ikke kan delta i planen for å stabilisere oljeprisen, så lenge landets oljeproduksjon er lavere enn nivået fra før sanksjonene, het det i kunngjøringen, som ble gjengitt av nyhetsbyrået Shana.

Tidligere denne uken steg oljeprisen kraftig etter meldinger om at Russland og Saudi-Arabia var blitt enige om å fryse oljeproduksjonen. Meldingene er imidlertid ikke blitt bekreftet, og prisutviklingen har siden vært ujevn.

Russland, Saudi-Arabia, Venezuela og Qatar håper å få de andre med på en midlertidig avtale om å fryse oljeproduksjonen til januarnivå. Norge er blitt oppfordret om å delta på møtet, men stiller ikke.

Flere analytikere har sagt at oljeprisen igjen kan falle kraftig dersom landene ikke blir enige om en avtale av betydning. Den bekymringen deler imidlertid ikke alle.

Forrige artikkelPrezioso Linjebygg nedbemanner
Neste artikkelRiggnedgangen fortsetter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR