Statoil og partnerne har levert Plan for utbygging og drift (PUD) og Field development plan (FDP) for gass- og kondensatfunnet Utgard i Nordsjøen til norske og britiske myndigheter. Det melder selskapet tirsdag.

Utvinnbare reserver er anslått til 56,4 millioner fat oljeekvivalenter. Planlagte investeringer er om lag NOK 3,5 milliarder.

Utgard (tidligere Alfa Sentral) ble funnet i 1982 og ligger 21 kilometer fra Sleipner-feltet. Funnet har vært vurdert utbygd flere ganger tidligere.

Torger Rød, direktør for prosjekter i Statoil. (Foto: Øyvind Hagen/Statoil ASA)
Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil. (Foto: Øyvind Hagen/Statoil ASA)

– Jeg er svært glad for at vi nå kan realisere en lønnsom utbygging av Utgard. Dette er et tydelig eksempel på at forbedringsarbeidet som har pågått i olje- og gassindustrien de siste årene gir resultater, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil.

Utgard strekker seg over den norsk-britiske sokkelgrensen, med majoriteten av reservene på norsk side.

– Utgard er den første Statoil-utbyggingen på mange år som utvinner ressurser på tvers av midtlinjen, og vi er glade for å ha funnet gode løsninger som ivaretar hensynet til god ressursforvaltning på begge sider. Godt og effektivt samarbeid på tvers, både i forhold til lisenspartnere og myndigheter, har muliggjort denne utbyggingen, sier Rød.

Utgard skal bygges ut med to brønner i en standard havbunnsløsning og det er ett boremål på hver side av grensen. Alle installasjoner og infrastruktur er på norsk side, og den britiske brønnen skal bores fra bunnrammen på norsk sokkel. Avstanden fra bunnrammen til grensen er 450 meter.

Gass og kondensat skal sendes i en ny rørledning til Sleipner-feltet for prosessering og videre transport til markedet. Gassen i Utgard har et høyt CO2-innhold og vil dra nytte av CO2-rensing og lagring på Sleipner. Gjenbruk av eksisterende infrastruktur er helt essensielt for å kunne bygge ut Utgard-funnet.

Etter planen skal Utgard-brønnene komme i produksjon i slutten av 2019. På platå vil feltet produsere om lag 7.000 standard kubikkmeter oljeekvivalenter per dag.

– Utgard gir ny produksjon som er viktig for å videreutvikle Sleipner-området og støtter selskapets ambisiøse mål for fremtidig aktivitet og verdiskaping, sier Rød.

Forrige artikkelBilfinger sikrer seg storkontrakt med Conoco Philips
Neste artikkelDof forlenger i Nordsjøen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR