Fuglesangs Subsea er tildelt teknologiprisen «Spotlight on new technologies» av OTC i Houston.

Selskapet får prisen for sin «Omnirise minibooster», som ifølge konsernsjef Alexander Fuglesang er «verdens mest autonome pumpesystem».

– Vår pumpe er hermetisk lukket. Vi bruker magnetisme i koblingene i stedet for tradisjonelle tetninger. Det gjør at man unngår et av de største problemene med pumper som skal stå lenge på havbunnen, nemlig dyre hydraulikk-umbilicals, ødelagte tetninger og dermed lekkasjer. I tillegg har vi hastighetsreguleringsfunksjonen innebygd i pumpemodulen og er dermed ikke avhengig av store containere med frekvensomformere topside. Dette gjør pumpesystemet både rimeligere og mer pålitelig, sier Fuglesang til petro.no.

I godt selskap
På listen over prisvinnere er Fuglesangs Subsea i selskap med giganter som Schlumberger, Halliburton, TechnipFMC, Weatherford og SBM Offshore. For å nevne noen. 

Vinnerlisten ser du her!

– Det er utrolig gøy at folk legger merke til den jobben vi gjør. Hovedmålet vårt er å få ned feltutviklingskostnadene ved å bruke kjent teknologi på nye måter. Dette er en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier konsernsjefen.

Nå kommer fullskalaversjonen
Teknologien er utviklet av Fuglesangs Subsea og første prototype ble kvalifisert i samarbeid med National Oilwell Varco, Statoil, Shell, Chevron, Total og GE.

NOV er også med når en fullskalaversjon av pumpen nå skal bygges. I tillegg til støtte fra Innovasjon Norge, har selskapet også fått 14 millioner kroner av Demo 2000 øremerket dette formålet.

– I tillegg får vi med oss to oljeselskaper. De er på besøk her i dag, men jeg kan ikke si hvilke det dreier seg om før alt er signert og klart, sier Fuglesang til petro.no tirsdag.

Forrige artikkelAker Solutions, Siemens og Kværner sikrer kontrakter for Sverdrup fase 2
Neste artikkelPtil fant mange feil på el-anlegget på Grane

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR