Eni Norges letebrønn 7122/10-1 S Goliat Eye i Barentshavet utsettes til over sommeren, ifølge dokumenter Petro.no har fått tilgang til.

Planlagt oppstart var opprinnelig i januar 2017.

Brønnen ligger i blokk 7122/10 i PL 697, ca. 42 km fra kysten. Brønnen er lokalisert på en struktur rett sør for Goliat-feltet, og eventuelle funn vil kunne bli produsert via Goliat.

Boreperioden var opprinnelig planlagt fra begynnelsen av januar 2017, men dette er nå utsatt, ifølge Eni.

Hovedmålet med letebrønnen er Sandsteiner i Kobbeformasjonen av trias alder. Dette er også en av de produserende formasjonene på Goliat-feltet.

Det er to sekundære mål med brønnen. Sandsteiner i midtre Snaddformasjonen og sandsteiner i Klappmyssformasjonen. Det er påvist hydrokarboner i begge disse formasjonene på Goliat-feltet. Brønnen skal bores til et total dyp på 2088 m RBK (1488 m msl).

Eventuelle funn forventes å inneholde olje med mulighet for gasskapper.

Goliat Eye-brønnen er planlagt boret med den halvt nedsenkbare boreriggen «Scarabeo 8» som eies av Saipem. Boringen er beregnet til å vare i 42 dager hvis brønnen er tørr, og 60 dager dersom det gjøres funn.

Lisens 697 ble tildelt Eni Norge 8. februar 2013, og Eni er operatør (90 prosent) med Concedo (10 prosent) som eneste partner.

(Illustrasjon: Eni Norge)
(Illustrasjon: Eni Norge)
Forrige artikkelArbeidsinnvandringen synker
Neste artikkelFår bore Sverdrup-brønn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR