Klar melding fra AGR på selskapet teknologidager forrige uke; Ikke kast gamle borerør. En ny fabrikk står nemlig klar på Mongstad-basen neste år. Den skal gi nytt liv til utslitte borerør. I løpet av 2004 og 2005 har AGR foretatt flere oppkjøp for å befeste selskapets posisjoner innenfor subsea, boring og rør melder oilinfo.

I en solid rekke av annektering av andre teknologibedrifter, gikk oppkjøpet av et 17 måls baseområde på Mongstad nesten upåaktet hen. Idet betongveggene til AGR Mongstads verkstedslokaler reiser seg, avslører selskapet denne uken planene bak byggearbeidene. Kloke hoder i AGR har nemlig funnet en metode for gjenbruk av utslitte borerør.

Gamle rør blir som nye

Når borerør blir utslitt i dag, blir de ganske enkelt kjørt på søppeldynga. Det mente vi var unødvendig, og vi startet letingen etter nye metoder for å utnytte potensialet i kasserte drillpipes, sier Arve Nordahl-Pedersen, administrerende direktør i AGR Well Service . Hovedårsaken til at borerør kasseres i dag, er at gjengepartiene (tooljoints) i hver ende av borerørene blir nedslitt. Hos AGR Mongstad skal en rehabiliteringsfabrikk for slike rør okkupere største deler av bygningsmassen. Her kan borerør fra hele Nordsjøen med utslitte tooljoint få påsveiset friske gjenger.

Her ligger det store besparelser for eierne av borerør. Alternativet ville være å bygge nytt utstyr. Samtidig vil tidsperspektivet for leveranse av borerør bli betydelig kortere, sier Nordahl-Pedersen

Forrige artikkelForbereder seg på Marit Arnstads avgang
Neste artikkelFagorganiserte lever farlig i mange land

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR