Produksjonen på hele Oseberg feltsenter i Nordsjøen er stanset etter en brann på Oseberg A-plattformen søndag. Det er uvisst når den kan starte igjen.

NTB

Brannalarmen gikk ved 17.30-tiden. De 311 personene på plattformen ble evakuert til livbåtene, noe som er standard prosedyre ved slike hendelser. Livbåtene forlot ikke plattformen.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sendte av gårde to redningshelikoptre. Ett av dem ble tilbakekalt før det nådde fram til plattformen. I tillegg ble det rekvirert to helikoptre fra andre installasjoner i Nordsjøen.

Brann i høyspentrom
Brannen oppsto i et høyspentrom, opplyser informasjonssjef Lars Gunnar Dahle i StatoilHydro, som er operatør på plattformen.

– Det var stor røykutvikling, men ved 18.30-tiden var brannen slukket. Ingen personer ble skadd, sier Dahle. Årsaken til brannen er foreløpig ikke klarlagt.

Petroleumstilsynet ble straks varslet om branntilløpet, men det er ennå ikke klart om hendelsen vil bli gransket.
– Foreløpig har vi for lite informasjon til å avgjøre det, sa beredskapsvakt Rune Solheim til NTB søndag kveld.

Normalt, uten produksjon
– Situasjonen ved Oseberg feltsenter er nå normal, bortsett fra at det ikke er noen produksjon, sa Dahle til NTB sent søndag kveld.

Han har foreløpig ingen oversikt over når produksjonen kan komme i gang igjen.

Oseberg feltsenter omfatter de sammenkoblede plattformene Oseberg A, B og D. Oseberg C ligger 14 kilometer nord for feltsenteret. Selve Oseberg A er en betongplattform med prosessutstyr og boligkvarter.

Olje- og gassfeltet Oseberg ligger om lag 130 kilometer nordvest for Bergen.

Forrige artikkelOlje- og energiminister Åslaug Haga sykemeldt
Neste artikkelAdvarer mot terror i emiratene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR