Produksjonen fra Valhall og Hod har passert en milliard fat oljeekvivalenter (olje, gass og NGL). Det er over tre ganger mer enn forventet ved feltåpningen i 1982, skriver Aker BP.

Hod, som produserer via Valhall, har levert over 75 millioner fat oljeekvivalenter. Det er mer enn en dobling av anslaget da oljefeltet ble åpnet i 1990.

Valhalls olje og gass produseres fra krittreservoar om lag 2500 meter ned i undergrunnen i den sørlige delen av Nordsjøen.

Aktivitetsnivået på feltet har vært høyt, med tilnærmet kontinuerlig borevirksomhet siden oppstarten.

55 aktive brønner

Seismikk og brønnteknologi er nøkkelen til å videreutvikle feltet. Det er for tiden 55 aktive brønner på feltet. Totalt er det boret nær 150 produktive brønner siden feltet ble funnet. Det er gjort 18 seismiske 4D undersøkelser med noder plassert på havbunnen siden 2003.

Eldar Larsen, driftsdirektør i Aker BP. (Foto: Aker BP)
Eldar Larsen, driftsdirektør i Aker BP. (Foto: Aker BP)

– I 1995 etablerte vi planer med en overordnet målsetning om å forlenge feltets levetid og å utvinne mer enn en milliard fat oljeekvivalenter. Vi har nå oppnådd dette 15 år tidligere enn vi trodde den gang. Vår nye ambisjon er å produsere ytterligere minst 500 million fat oljeekvivalenter, sier Eldar Larsen, driftsdirektør i Aker BP.

Tusenvis av arbeidsplasser er direkte og indirekte avhengig av aktivitetene på feltet. Ifølge Aker BP er målsettingen en sikker og lønnsom produksjon fra Valhall i flere tiår til.

Forrige artikkelTidligere olje- og energiminister vitner i søksmål mot Statoil
Neste artikkelDof sikrer kontrakt i Argentina

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR