BP ønsker å tildele Aker Kværner en kontrakt verdt 450 millioner kroner for å bygge stålunderstellet til den nye plattformen på Valhall-feltet i Nordsjøen.,
Endelig kontraktstildeling er avhengig av at partene i lisensen velger å gå videre, og at plan for utbygging og drift (PUD) blir godkjent. Den skal ifølge BP sendes myndighetene ved utgangen av første kvartal.

Kontrakten dekker bygging av et stålunderstell på cirka 7500 tonn og tolv pæler med en totalvekt på 4100 tonn. Avtalen inkluderer innkjøp, fabrikasjon, transport ut til feltet og festing av understellet til havbunnen. Ifølge en pressemelding fra Aker Kværner skal alt leveres våren 2009.

Arbeidet vil bli utført ved Aker Kværners verft i Verdal, som har lang erfaring med å bygge understell til plattformer. Valhall-understellet vil ifølge Aker Kværner bli det 34 i rekken.

Byggingen skal starte ved slutten av året, og prosjektet kommer til å sysselsette rundt 300 mennesker når aktiviteten er størst sommeren 2008.

Det nye Valhall-anlegget, som skal erstatte de opprinnelige plattformene på feltet, vil bestå av en integrert prosess- og boligplattform som skal komme i gang i 2010.

Med den nye plattformen på plass, kan Valhall-feltet – som har produsert siden 1982 – trolig drives helt fram til 2050.

Feltet skal få krafttilførsel fra en 292 km lang strømkabel fra Lista. Det betyr at de gamle gassturbinene stenges ned for godt når den nye plattformen tas i bruk, skriver BP på sitt nettsted.

Forrige artikkelIrakisk oljelov bra for kurderne – og DNO
Neste artikkelHydro involvert i oljefunn i Libya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR