– Ikke langt fra der folk ferdes, med klart potensial for personskade, sier Ptil.,ConocoPhilips opplevde i månedsskiftet en hendelse som under endrede omstendigheter kunne ha ført til alvorlig og akutt skade på personell ombord på Ekofisk 2/4 K.

29. januar klokken 0349 ble det brudd på en graylock-kobling, som medførte lekkasje av trykksatt injeksjonsvann med et trykk på 270 bar. Initiell inspeksjon av området viste mindre materielle skader, hovedsaklig på instrumentering og kabelgater, og området er nå avsperret.

Petroleumstilsynet ser alvorlig på hendelsen.

– Det er klart alvorlig når det går hull og vann med et trykk på 270 bar strømmer ut. Det var ikke folk i nærheten, men bruddet skjedde ikke langt fra der folk ferdes, så det var potensial for personskade, sier pressekontakt i Petroleumstilsynet, Øyvind Midttun til Petro.no.

Ekofisk 2/4 vanninjeksjon er nå stengt ned, mens Eldfisk 2/7 E vanninjeksjonseksport-rørlinje og eksportlinje til Ekofisk 2/4 VA er blødd ned. Brønner på 2/4 og VA er innstengt. Et utvidet granskningsteam er opprettet hos operatør, og også Ptil er knyttet inn i prosessen.

– Vi følger opp hendelsen tett overfor operatør, sier Midttun.

Forrige artikkelSelger arvesølvet hjemme for å kjøpe dyrt ute
Neste artikkelHMS-pris til CAN

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR