Rogalendingen Jon Gjedebo (63) har gått fra seier til seier innen norsk innovasjon, oljevirksomhet og gründerkultur. I år er han Norges representant i VM i Vekstskaping i Monaco.,

AMBISIøS: Jon Gjedebo (63) er norges mann
under Ernst & Young World Entrepreneur Of The
Year i mai (foto: MAGNUS BIRKENES)

Det prestisjetunge arrangementet Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year går av stabelen i miniputtlandet Monaco i slutten av denne måneden. Gjedebo, som ble kåret til vinner i Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2007 i Norge, er en sterk kandidat til verdenstittelen.

– Det blir spennende å komme til Monaco og treffe de andre vinnerne. Jeg ser frem til å bli kjent med andre som er i en tilsvarende situasjon som meg selv og til å dele erfaringer med dem, sier Jon Gjedebo i en kommentar.

Gjedebo har i flere år hatt en større eller mindre finger med i spillet i flere sentrale, norske investeringsselskaper, inkubatorer, innovasjonsmiljøer og større og mindre olje- og gassrelaterte teknologibedrifter. Mest kjent er han for sitt eierskap og utvikling av selskaper som Cybernetics, Hitec og Styrbjørn. Gjedebo sitter i dag som styreleder i en rekke ledende beddrifter, deriblant Remora Technology, Hitec Industries og Hitec Vision Private Equity.

Under OTC 2007 gikk han også hjem med den anerkjente Heritage Award i lomma.

Tidligere kjente norske deltagere i den internasjonale gründerkonkurransen inkluderer IKMs Ståle Kyllingstad og Aarbakkes egen Inge Brigt Aarbakke; også disse rogalandinger.

I år der det rekordmange førti vinnere fra like mange ulike land som kjemper om førsteplassen, og det hele blir avgjort 31. mai. Dette er 22. Gang konkurransen avholdes.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR