Lederen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Lodve Solholm (Frp) varsler åpen høring om regjeringens behandling av StatoilHydros styreleder Eivind Reiten.

NTB

Foto: Ola Sæther

Solholm mener at behandlingen av Reiten minner om personforfølgelse. Han mener hele saken «bærer preg av amatørmessig behandling».

Ifølge Dagens Næringsliv jobbet sentrale krefter i regjeringen helt til det siste med å hindre at Eivind Reiten ble styreleder i StatoilHydro. Bakgrunnen var den lukrative opsjonsutbetalingen til Hydros toppledere.

Lodve Solholm sier til avisen at han ikke er overbevist om at regjeringen har den nødvendige tillit til Reiten.
– Selv om olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) sier hun har tillit til ham, virker det ikke som finansminister Kristin Halvorsen (SV) har det. I stedet vitner DNs artikkel (lørdag, red.anm.) om personforfølgelse for å redde eget skinn, sier Solholm.

I første omgang skriver han brev til nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) og regjeringens underutvalg. Dersom Solholm ikke finner redegjørelsen tilfredsstillende, er han innstilt på å kreve åpen høring i Stortinget.

Carl I. Hagen (Frp) varsler at han vil støtte et krav om høring. Komitémedlem Per-Kristian Foss (H) vil også ha svar på hva som skjedde.

– Det er store, ubesvarte spørsmål om departementets håndtering av saken, sier Foss som beskriver prosessen som «veldig rotete».

Forrige artikkelPertra skjøt blink i Nordsjøen
Neste artikkelSV: Reiten må selv vurdere sin stilling

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR