Schlumberger sliter med markedssituasjonen, og varsler nye kutt i den norske virksomheten, melder NTB.

– Dette vil skje både gjennom permitteringer og oppsigelser og er en følge av reduksjon i markedet, sier Lianne Olsen, mediekontakt for selskapets virksomheter i Norge og Danmark, til E24.

Selskapet oppgir hverken hvor mange stillinger som må kuttes eller hvor store beløp som må spares. Schlumberger har i Norge avdelinger i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, samt baser langs kysten.

– De aktuelle fagforeningene er blitt informert. Schlumberger gir ikke ut informasjon om antall ansatte per avdeling eller land, eller om kontrakter og kompensasjon, sier Olsen.

Ifølge E24 kuttet Schlumberger rundt 400 ansatte og innleide så sent som i fjor, tilsvarende rundt 10 prosent av den norske staben.

Sclumberger meldte i januar at selskapet planlegger å redusere antall ansatte med 10.000 personer i løpet av 2016, i tillegg til å fokusere på kostnadskutt og styrket balanse. Selskapet hadde da allerede annonsert kutt av 24.000 stillinger world wide, og har totalt annonsert en reduksjon i antall ansatte på 34.000.

Forrige artikkelBrøt sokkelforhandlingene nærmest før de kom i gang
Neste artikkelNærmest dobling av varsler om oppsigelser og permitteringer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR