Organisasjonen Lederne varsler mandag at plattformene Snorre A og Draugen A tas først ut i streik dersom meklingen denne uka havarerer.,NTB

Dermed blir det de største oljeselskapene StatoilHydro og Shell som først får lide om årets sokkeloppgjør ikke fører fram

Meklingen starter hos Riksmeklingsmannen i Oslo torsdag og avsluttes fredag 6. juni ved midnatt. Ledernes medlemmer som er omfattet av sokkeloverenskomsten og som jobber på de to nevnte plattformene vil gå ut i streik umiddelbart.

Lederne brøt sokkelforhandlingene med Oljeindustriens Landsforening (OLF) på kvelden tirsdag 20. mai.

Fredag 30. mai ble det for øvrig brudd i forhandlingene mellom Norges Rederiforbund og de tre fagforeningene Industri og Energi (IE), Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren (SAFE) og De Samarbeidende Organisasjoner – DSO (Det norske maskinistforbund og Norsk Sjøoffisersforbund). Også der går oppgjøret til mekling, men ikke før i siste halvdel av juni.

Organisasjonene har her varslet streik på flyttbare offshoreinstallasjoner i Nordsjøen, tre-fire rigger i første omgang, med en rask opptrapping.

Forrige artikkelStatfjord-utslipp etter risikofylt nattarbeid
Neste artikkelOffshore vedlikehold dobbelt så farlig om natten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR