Veidekke Entreprenør AS skal bygge landanlegg på Kollsnes i forbindelse med elektrifisering av Martin Linge.,Kontrakten er tildelt av Siemens, som har en totalavtale for anlegget med Total E&P Norge AS. Kontraktssummen er NOK 150 millioner.

Veidekke skal utføre prosjektering, grunnarbeid og oppfølging av trafostasjonen. Anlegget skal sende høyvolts vekselstrøm (AC) gjennom en 161 km lang sjøkabel ut til plattformen.

Kabelen blir verdens lengste av sitt slag, med en effekt på 55 megawatt, som tilsvarer kraftbehovet til 24.000 husstander.

– Elektrifisering av norsk sokkel er i tråd med myndighetenes langsiktige mål om å redusere CO2-utslippene fra olje- og gassindustrien. Martin Linge blir nå blant de første plattformene på norsk sokkel som erstatter alle forurensende gassturbiner til havs med ren fornybar kraft fra land, sier prosjektleder Kjell Skjølingstad i Veidekke.

– Byggearbeidene starter opp i disse dager, og skal ferdigstilles for test av sjøkabelen i 2015, skriver Veidekke i en melding.

Forrige artikkelRekordresultat i AF Gruppen
Neste artikkelSetter ikke helikoptre på bakken

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR