Oljeprisene svekkes torsdag morgen for andre dag på rad, og prisen på nordsjøolje er rundt tre kvart dollar lavere per fat enn den var da Oslo Børs stengte onsdag. Det skriver TDN Finans.

Oljeprisene holder seg svake, etter vekst i amerikanske oljelagre, og i påvente av et uformelt møte mellom Opec og Russland, i fravær av Irak og Iran – de to landene som utgjør den største trusselen mot en avtale om produksjonsbegrensning, skriver Bloomberg News.

Økning for tredje uke på rad

Amerikanske oljelagre steg for tredje uke på rad, den lengste sammenhengende økningen siden august.

Analytikere hadde ventet en økning på 1,5 millioner fat i løpet av uken frem til 11. november, men U.S. Energy Information Administration (EIA) rapporterte en vekst på 5,3 millioner fat.

Russlands energiminister Alexander Novak opplyste onsdag at landet fra torsdag vil holde samtaler med representanter for Opec i Doha.

– Store muligheter for en avtale

Novak sa at det er store muligheter for en avtale, og at Russland er beredt til å støtte en slik beslutning.

En rundspørring Bloomberg har foretatt, viser at 14 av 20 analytikere tror at Opec vil komme frem til en avtale om kutt i oljeproduksjonen innen månedens utgang.

– Markedet retter oppmerksomheten mot Opec. Veksten i USAs oljelagre legger mer press på gruppen for å få i stand en avtale. Hvis Opec ikke handler, vil oljeprisen falle til 35 dollar per fat, sier Jonathan Barratt, investeringssjef i Ayers.

Differansen mellom Brent og WTI minsker

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 10 cent, slik at Brent-premien er på 51 cent for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er desember-kontrakten, handles torsdag morgen for USD 45,35 per fat, en nedgang på 0,48 prosent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 34 cent til 45,47 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 46,07 dollar fatet da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles onsdag morgen for USD 46,38 per fat, en nedgang på 0,54 prosent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 32 cent til 46,63 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på rundt USD 47,18 per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisen på Brent-olje for spotlevering noteres i morgentimene til USD 46,41 per fat, opp 22 prosent fra foregående handelsdag, da prisen falt 60 cent til 46,31 dollar fatet.

Forrige artikkelStatoil vil bore norskehavsbrønn i januar
Neste artikkelKontraktsforlengelse for EMGS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR