Hordaland hadde en eksportvekst på 16 prosent i første kvartal 2014 sammenlignet med samme periode i 2013, viser ferske tall fra det internasjonale logistikkselskapet DHL Express. ,På Vestlandet er den samlede veksten på 10 prosent, og offshorebransjen er motor.

– Våre tall viser sterk eksportvekst på Vestlandet. Dette på tross av avdempingen i norsk økonomi. Tallene indikerer at næringslivet i regionen fortsatt gjør det svært godt, samt at vår satsing på direktefly til de store byene på Vestlandet har truffet planken. Det er gledelig, sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express i en melding.

I følge DHL Express er det først og fremst offshore- og shippingbransjen som står for størstedelen av eksportveksten på Vestlandet. Et godt eksempel er den norske elektronikkleverandøren Megacon. Selskapet leverer elektronikk til den norske og internasjonale offshore- og shipping sektoren, en sektor der raske leveranser må til når utskifting av vitalt utstyr trengs.

Eksportbedriftene på Vestlandets viktigste handelspartnere så langt i 2014 er fortsatt de tradisjonelle markedene i Europa som Storbritannia og Nederland, samt USA – men man ser også en sterk vekst til markeder i Øst-Asia.

Forrige artikkelStatoil outsourcer HR-stillinger
Neste artikkelApple iWatch til høsten?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR