Det Norske Veritas (DNV) har besluttet å legge penger på bordet for et totaloppkjøp av det amerikanske vindkonsulentselskapet GEC. Med det blir DNV en ledende rådgiver innen vindenergi.,

VIND I RYGGEN: DNVs Remi Eriksen
innlemmer GEC i folden (foto: DNV)

DNV har fra før over 300 kontorer i 100 land, og ved å kunne tilby GECs tjenester gjennom disse, vil selskapet effektivt bli verdens største innen konsulenttjenester relatert til vindenergi. DNV har fra før ,40 års erfaring fra offshorerelaterte konsulenttjenester, og har i løpet av de siste 20 årene også utvidet sin ekspertise på vindkraft betraktelig.

GEC er amerikansk, og har i løpet av de siste årene vært involvert i de fleste store vindenergiprosjektene i USA. Dette inkluderer både vurdering av potensial i nye vindprosjekter, evaluering av vindlokasjoner, ytelsestester av vindmøller og finansielle investortjenester, melder DNV.

Det globale vindmarkedet er lukrativt, og vokser med rundt 20% hvert år. USA har den største veksten, og vindkraft står nå for 30% av all årlig ny kapasitetsøkning av energi i USA.

Oppkjøpet fører 100 nye mennesker på DNVs lønningsliste.
– Vår satsing er helt synkron med den amerikanske ambisjonen om at 20% av all energi skal komme fra vindkraft innen 2030, og vi ser samtidig på Kina som et viktig marked, kommenterer DNVs direktør for Energi, Remi Eriksen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR