I likhet med Miljøpartiet de grønne synes Venstre at regjeringens klimapolitikk er lunken. Den borgerlige utgaven er derimot god.

,

Miljøpartiet de grønne mener klimapolitikken til Arbeiderpartiet og Høyre er som pest og kolera. Dette skrev Petro.no om tidligere i dag .

Nå hiver Venstre seg med i diskusjonen. Guri Melby, stortingskandidat for Venstre, skriver i Dagsavisen.no at Miljøpartiet de grønne tar feil når de sier at det ikke finnes forskjell på en borgerlig og en rødgrønn klimapolitikk.

«Den forskjellen har vi vist både gjennom klimaforlikene på Stortinget og gjennom faktiske, konkrete tiltak forrige gang Venstre satt i regjering», skriver hun.

Hun peker på at det haster å skifte regjering på grunnlag av følgende:

«Jens Stoltenberg fører en klimapolitikk som er full av symboler og en oljepolitikk som fører til økte utslipp år for år. I dag står petroleumssektoren for nesten en tredjedel av norske CO2-utslipp, og regjeringens siste oljemelding virker helt frakoblet fra klimamålene vi har satt oss. Skal vi begrense den globale temperaturøkningen, må utvinningen av olje og gass ned. Da må vi skape alternativer, bygge opp et marked for andre energikilder, og gjøre etterspørselen etter olje mindre. Og så må energinasjonen Norge stå klar med produktene og tjenestene den nye, klimavennlige næringen trenger.»

Forrige artikkelUsikkert om framtid i Algerie
Neste artikkelI dag døpes Seven Viking

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR