Blir aksjonær i Verdande Technology og Aptomar., Verdane Capital VIII (Verdane) investerer i trondheimsbaserte Verdande Technology og Aptomar. Dagens aksjonærer, Investinor, Statoil Technology Invest og ProVenture, bidrar også med ytterligere kapital og vil videreføre sitt engasjement i selskapene sammen med Verdane.

Verdande Technology og Aptomar leverer programvare- og hardvareløsninger til olje- og gassindustrien. Verdande Technologys EDGE- programvare identifiserer og analyserer datamønstre i sanntid ved å benytte tidligere hendelser for å forutse fremtidige problemer. Aptomar leverer produkter for marin overvåkning og oppdagelse av oljeutslipp. Selskapet har en sterk posisjon i Norge, Mexicogulfen og Brasil. Verdande Technology og Aptomar ble etablert i henholdsvis 2005 og 2004, og har begge hovedkontor i Trondheim.

– Trondheimsregionen er kjent for godt entreprenørskap og spennende teknologiselskaper, og Verdane har vært aktive i denne regionen i snart ett tiår. Verdanes fond har investert i selskaper som Reslab, Smartmotor, Resman og Industriverktøy i dette området, og vi ser frem til å arbeide tett med Verdande Technology, Aptomar og de øvrige eierne for å gjøre selskapene enda sterkere. Vi har utarbeidet en 100-dagersplan for begge selskapene, hvor flere tiltak allerede er igangsatt, sier Lars Ekström, Investment Manager i Verdane Capital Advisors.

Verdanes fond har investert i en rekke norske teknologiselskaper i energisektoren, og solgte i august 2013 SmartMotor til Rolls Royce Marine. I løpet av Verdane Capital Vs eierskap seksdoblet SmartMotor sin omsetning, og gikk fra å være et lite, norsk teknologiselskap til å bli en ledende, global aktør innen spesialutviklede maskiner basert på magnetteknologi. Verdane Capital V har også investert i trondheimsselskapet Resman, med teknologi som anvendes i overvåkning av brønnstrømmer fra oljereservoarer og produksjonsbrønner.

– Vi er svært godt fornøyd med få med Verdane som ny investor både i Aptomar og Verdande. Vi kjenner Verdane godt som medinvestor i Resman og er trygg på at de vil bidra veldig positivt til den videre utviklingen av begge selskapene, sier Ståle Myhre, Investment Director i Statoil Technology Invest.

Også Investinor ønsker Verdane velkommen som medinvestor.

– Investinor er svært fornøyd med å få enda en dyktig medinvestor i Aptomar og Verdande Technology. Verdane Capital Advisors er en kapitalsterk, erfaren og kompetent gruppe som gjentatte ganger har bevist sin evne til å skape globale vekstbedrifter, sier Geir Ove Kjesbu, administrerende direktør i Investinor.

Sammen med Investinor, Statoil Technology Invest og Verdane vil ProVenture fortsette sitt engasjement i de to selskapene.

– ProVenture ser frem til å arbeide sammen med Verdane som medeier i Aptomar og Verdande Technology. Investeringene vil tilføre nødvendige ressurser, kunnskap og kompetanse for å utvikle begge selskapenes potensial, sier Thor Egil Five, Senior Partner i ProVenture.

Forrige artikkelWisting Main blir Hanssen
Neste artikkelJakter gassgigant i Nordsjøen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR