Det sier Westcon, som nå kan utføre sertifisert prefabrikasjon av rør og rør spools.

Den elektriske rørbøyingsmaskinen gjør det mulig å levere sertifisert kaldbøy av rør opp til 10” rørdiameter. Dermed kan antall sveiser på en spool reduseres til et minimum.

– Dette er en game changer for Westcon når det kommer til rør og rørløsninger, sier operasjonssjef ved Westcon Yards, Arne Matre, i en pressemelding. Her utdypes det at en signert rammeavtale med Brødrene Dahl sikrer omgående tilgang på alle materialkvaliteter relevant for rigg, skip og industri på land.

Les også: Westcon sikrer seg Subsea 7-kontrakt

Westcon: – Vi ville vekk fra hydraulikk

Tradisjonelt er rørbøying og -sveis tidkrevende. Spools med mange sveiser representer en mekanisk risiko.

– Med den nye teknologien og en optimalisert logistikkløsning kan vi gi våre kunder fra både offshore og landbasert industri prefabrikerte rørløsninger av høy kvalitet. Samtidig reduserer vi risiko, responstid og kostnader for kunden, sier Matre, og legger til:

– Vi valgte det britiske rørteknologiselskapet Unison som samarbeidspartner fordi vi ville vekk fra hydraulikk og over på bøyeteknologi basert på elektromotorer. Større nøyaktighet, mulighet for styring på mikronivå og et støyfritt arbeidsmiljø var viktig for oss.

Arne Matre ser et betydelig potensiale i denne teknologien.

– Med verdens kanskje mest kostnadseffektive rørbøyteknologi i operasjon, og den øvrige infrastrukturen ved anlegget i Ølensvåg, er vi godt rustet til å konkurrere i de fleste segmenter, avslutter han.

Selskapet er et moderne skipsverft og en totalleverandør innenfor offshore og maritim industri. De leverer en bredde av produkter og tjenester til rigg, skip og undervannsenheter.

Les også: «Floatel Victory» til Westcon

Forrige artikkelHøye lønninger kan gi kutt hos Innovasjon Norge
Neste artikkelNegativt kvartal for MultiClient Geophysical

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR