Rundt 3.500 husstander i byen Arnstein i Tyskland skal få sitt strømbehov dekket av solkraft. Verdens største solkraftverk med over 1.400 bevegelige moduler er nettopp satt i drift i den sørtyske delstaten Bayern.

NTB

Selskapet Solon AG kunne ta det nye anlegget i bruk fredag, etter utviklings- og byggearbeider som har vart i 15 måneder, Solon har investert 70 millioner euro eller nærmere 570 millioner kroner i solkraftverket.

Det ligger på et 770 mål stort område og består av moduler som automatisk innstiller seg slik at solcellepanelene alltid vender mot sola. På den måten håper driftsselskapet å oppnå en 35 prosent større ytelse enn anlegg der panelene ikke er bevegelige.

Området der kraftverket ligger, er ikke inngjerdet. Dermed kan sauer fritt gresse der og forhindre at tomten ødelegges av erosjon, opplyste Solons talskvinne Therese Ratz ifølge nyhetsbyrået DPA fredag.

Det nye kraftverket ligger i delstaten Bayern, som også huser det tidligere største solkraftanlegget i Tyskland. Dette anlegget i Poching forsyner 3.300 husstander med 10 megawatt (det vil si en million watt, altså tusen kilowatt) strøm.

Forrige artikkelStatoil leier rigg av Transocean
Neste artikkelFellesforbundet klager på politiet etter utkastelse

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR