Norsafe har satt verdensrekord for fritt fall med livbåt. Den nye rekorden er på 61,53 meter.

I går kveld klokken 19:31 i går gjennomførte Norsafe det høyeste dropp noensinne med en såkalt frittfall livbåt. Testen ble gjennomført fra hele 61,53 meters høyde og var svært vellykket. Testen kom i kjølvannet av et annet vellykket dropp fra 52 meters høyde tidligere samme uke, melder selskapet. Norsafes nye banebrytende livbåt GES50 MKIII er dermed sertifisert for høyder opp til 47 meter.

– Norsafes formål er ikke å sette rekorder i fritt fall dropp med redningsmidler, sier Norsafe AS administrerende direktør Geir Skaala.

– Våre produkters essens er imidlertid å redde liv. Kvalitet og tillit er fundamentet for vår eksistens. Det er derfor avgjørende for oss at våre kunder skal ha de tryggeste og sikreste redningsmidlene tilgengelig i en situasjon der annen evakuering ikke er mulig, sier han.

GES50 MKIII tilfredsstiller DNV-OS-E406-standarden for redningsmidler på norsk kontinentalsokkel. Dette er første modell i en serie av 3 av Norsafes sine nyutviklede frittfall livbåter som tilfredsstiller dette regelverket.

– Til tross for at det nye regelverket ikke trer i kraft før i 2015 er det viktig for oss som markedsledende aktør å være tidlig ute. Vi er derfor stolt av kunne tilby markedet et nytt og banebrytende produkt som tilfredsstiller regelverket allerede tre år før ikrafttredelse, sier Skaala.

GES50 MKIII er 50 fot lang, har en kapasitet på 70 personer á 100 kg.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR