– Derfor har regjeringen prioritert å gi en kraftig økning i bevilgningene til petroleumsrettet teknologiutvikling- og demonstrasjon gjennom Demo 2000-programmet neste år, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Lien møtte en rekke viktige aktører i petroleumsindustrien da han onsdag var hovedtaler under OG21-forum i Oslo. Olje- og energiministeren la særlig vekt på at en må arbeide for å få ned kostnadene og få opp produktiviteten i det som vil være Norges største og viktigste næring i lang tid fremover.

– Vekt på forskning og teknologiutvikling sentralt

– Vi er inne i en fase med lave oljepriser, fall i aktivitetsnivået og behov for kostnadskutt. Olje- og gassindustrien er en omstillingsdyktig næring, som har vist evne til å håndtere denne typen utfordringer tidligere. Større vekt på forskning og teknologiutvikling er helt sentralt for å finne frem til løsningene vi skal bruke på norsk sokkel i fremtiden. Slik kan næringen bli enda mer konkurransedyktig, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

– Hovedansvaret for å utvikle nye løsninger ligger i næringen selv, men styresmaktene kan bidra. Derfor har regjeringen prioritert å gi en kraftig økning i bevilgningene til petroleumsrettet teknologiutvikling- og demonstrasjon gjennom Demo 2000-programmet neste år, sier han.

Les også: Lyser ut NOK 100 millioner

– Dette tiltaket vil stimulere til økt aktivitet og sysselsetting på kort sikt, men legger samtidig til rette for å redusere kostnader, øke effektiviteten og redusere utslipp på norsk sokkel.

OG21-forum er en årleg samling der aktører på høyt nivå i petroleumsindustrien møtes for å diskutere den videre betydningen av teknologi og innovasjon for verdiskapning i Norge og på norsk sokkel.

Les også: 400 millioner til petroleumsforskning

Forrige artikkelWoodside Petroleum kjøper CSD fra Completion Services
Neste artikkelEgersund Group ble Årets bedrift

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR