At redningshelikoptrene i en krisesituasjon skal gi politiet transportstøtte kan gå ut over beredskapen, mener redningsleder Bjørn Jarle Åmlid. Det melder NTB.

Åmlid jobber ved Hovedredningssentralen Sør-Norge med å koordinere redningsoppdrag med de norske Sea King redningshelikoptrene. Et skriv sendt ut etter angrepene 22. juli for fem år siden slår fast at politiet skal få transportstøtte i akutte situasjoner med fare for liv og helse, noe han mener er dårlig planlegging som gir dårligere beredskap, skriver VG.

– Hvis tre aktører skal benytte den samme ressursen er dette dårlig beredskapsplanlegging. To av tre vil potensielt ikke få det de har behov for hvis alle belager seg på å benytte dagens redningshelikoptre, sier Åmlid og sikter til redningstjenesten, helsevesenet og politiet.

– Vi må umiddelbart avgi helikoptrene på forespørsel til politiet. For oss betyr det at vi risikerer å sitte uten redningshelikopter, og dermed ikke kunne redde liv.

Statssekretær Ove Vanebo (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet sier politiets oppgaver er sidestilt med øvrig livreddende virksomhet i akutte og alvorlige situasjoner, men sier samtidig at dette ikke skal føre til redusert redningsberedskap.

– Dersom ett helikopter avgis til politiet, vil det fortsatt være fem baser med helikoptre som kan disponeres av Hovedredningssentralen, sier han.

Forrige artikkelRoverkula er spuddet
Neste artikkelVindpark tapte en kvart milliard

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

1 kommentar

  1. Det er riktig at det er fler baser med redningshelikopter, men de er plassert andre steder i vårt langstrakte land og vil for det meste være utilgjengelig på kort sikt. Da har man ikke beredskap. Dette vet Statssekretæren godt. Svaret hans er derfor ikke et godt svar. Det bidrar ikke til annet enn tåkelegging av problematikken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR