Boresjef på «Transocean Leader» stiller seg sterkt kritisk til å la en ny rigg, som ikke har blitt testet, få bore Totals Victoria-brønn. Brønnen er ansett som ekstremt krevende.

Boresjef på et konkurrerende riggselskap, Frode Johnsen, mener at den nye riggen «West Phoenix» burde ha boret en prøvebrønn i forkant, slik at mannskap hadde fått mulighet til å bli kjent med rigg og systemer, skriver Petro.no.

– Det er viktig for mannskapet å gjøre seg kjent med riggen ved at man får testet den i operasjon som ikke stiller så store krav som i dette tilfellet. Her er det ikke lov å gjøre feil, sier Johnsen.

Boresjefen stiller seg kritisk til at Petroleumstilsynet har gitt samtykke til å la en ny rigg bore det omtalte Victoria-feltet. Brønnen er ansett som svært krevende, med høyt trykk og en temperatur opp mot 220 grader.

– å la en ny rigg med nye systemer få gå rett i en slik oppgave som det her er gitt tillatelse til, mener jeg er helt meningsløst og kritikkverdig, sier Johnsen til Petro.no.

«West Phoenix» var på plass på Victoria forrige uke, men det dårlige været i området gjør at det kan ta lang tid før boreoppstart.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR