Wärtislä blar opp en milliard for skipsingeniørselskapet Vik-Sandvik Group.,NTB og Petro.no

Konsernet Vik-Sandvik i Fitjar i Hordaland, som har spesialisert seg på design av offshorefartøy, kjemikalietankskip og andre spesialfartøy er solgt til det finske konsernet Wärtislä, opplyser Wärtislä Corporation i en pressemelding.

Kjøpesummen er 132 millioner euro – en milliard norske kroner – og ytterligere inntil 38 millioner euro basert på selskapets utvikling de neste tre årene.

Vik-Sandvik AS har hatt en stor økonomisk utvikling de siste årene. Fra et årsresultat på 7,4 millioner kroner i 2002, gikk selskapet i pluss med 173,4 millioner i fjor. Men samtidig har gjelden trettendoblet seg til 587 millioner kroner i samme periode, viser tall fra Brønnøysundregistrene.

Vik-Sandvik har i dag 410 ansatte, som alle fortsetter som Wärtislä-ansatte, skriver selskapet.
Selskapet ble etablert i 1975, og har siden arbeidet med over 400 skip. Gruppen har også underselskaper i Polen, Shanghai, Serbia, Brasil og India, ifølge Wikipedia.

Finske Wärtsilä er etter hvert blitt en tung industriaktør på Stord etter at de i 2004 kjøpte Aker Kværner-selskapet Power and Automation Systems. Selskapet er nærmeste nabo til Aker Stord.

– For Vik-Sandvik sin del representerer oppkjøpet en mulighet til å videreutvikle forretningskonseptet som er tilpasset kravene fra dagens marked. Vi kunne ha fortsatt alene, men ser at det er åpenbare fordeler ved å bli en del av Wärtsilä, som en ledende utstyrs- og serviceleverandør og en stor global industriaktør, uttaler Svein Sandvik, administrerende direktør i Vik-Sandvik, i pressemeldingen.

Forrige artikkelMongstad-avgjørelse om to uker
Neste artikkelTørr brønn for ConocoPhillips

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR