Har inngått flerårig servicekontrakt for vedlikehold av sikkerhetsutstyr på 36 plattformer i Nordsjøen.,Selskapets rigger har blitt bygget til ulike tider, og var utstyrt med det beste av hva som var tilgjengelig på tidspunktet for byggingen. I løpet av årene har mange av produktene blitt oppdatert, men sjelden eller aldri som en komplett installasjonsoppgradering.

Statoils plattformer er designet for en rekke formål og miljøer, og kan derfor kreve litt forskjellige typer og spesifikasjoner av utstyr.

Resultatet er en blanding av merker, modeller og årganger som krever betydelig tid og ressurser til å vedlikeholde.

Den nye Viking Offshore Safety-avtalen skal gi enklere administrasjon for Statoils plattformer og logistikkpersonell.

Viking har nå det fulle ansvaret for sine kunders redningsflåter, og selskpets offshore serviceplanleggingsavdeling koordinerer planlagt vedlikehold.

– Inntil nå har Statoils service av sikkerhetsutstyr på installasjoner i Nordsjøen vært under en rekke ulike ordninger med lite eller ingen synkronisering eller koordinering med andre installasjoner i området, sier Frode Lindseth, Senioringeniør i Statoil med ansvar for vedlikeholdsstyring.

– Nå har Viking tatt på seg styringsinnsatsen, noe som skaper et enkelt kontaktpunkt for oss og finne ny effektivitet med et minimum av forstyrrelser til Statoils produksjon og produksjonsstøtteprosesser. Den nye forutsigbarhet i kostnader er også svært viktig for oss, sier han.

Forrige artikkelBG-sjefen går av
Neste artikkelLite funn i F-West

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR