Regjeringen legger i revidert nasjonalbudsjett opp til å utvide oljepengebruken med 10,4 milliarder kroner sammenlignet med budsjettforslaget i høst. Kilde: Norog.no
Det betyr at Regjeringen grunnet arbeidsledighet, økte utgifter til innvandring og integrering, samt lavere skatte og avgiftsinntekter, legger opp til å bruke totalt 205,6 milliarder fra Oljefondet.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass. (Foto: Norsk olje og gass)
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass. (Foto: Norsk olje og gass)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette viser betydningen av inntektene olje og gassnæringen bringer inn. Det viser også viktigheten av at vi i årene som kommer opprettholder aktiviteten på norsk sokkel som kan sikre det norske velferdsnivået, sier Karl-Eirik Schjøtt Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

– Næringen trenger økt areal for å sikre norsk økonomi også i fremtiden. Derfor er det viktig å gjennomføre 23. konsesjonsrunde og sette i gang konsekvensutredning av havområdene utenfor Nordland og Troms.

 

Ingen andre land har mulighet til å møte økt arbeidsledighet, økt innvandring og fallende skatte og avgiftsinntekter slik Norge kan med sine oppsparte oljepenger, sier Schjøtt-Pedersen.

Forrige artikkelOljeprisen fortsetter oppover etter lagertall
Neste artikkelStatoil deler ut utbytte til aksjonærene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR