Olje- og energiminister Tord Lien sa torsdag at regjeringen vil foreslå 100 millioner kroner ekstra til utvikling av teknologi innen petroleumsnæringen over Statsbudsjettet for 2017. Det skriver Forskningsrådet.

Pengene er en videreføring av tiltakspakken for å sikre kompetanse og sysselsetting i petroleumsnæringen. De vil gå til Forskningsrådsprogrammet DEMO2000, og kommer i tillegg til et foreslått budsjett på 70 millioner.

Også i fjor fikk DEMO 2000 hundre millioner ekstra. Lien sa at fjorårets tiltakspakke var svært vellykket og at det er årsaken til at regjeringen nå ønsker å gjenta det. DEMO2000 har fått rekordmange søknader, noe som viser stor vilje til fornyelse i petroleumsnæringen, sa Lien.

— Disse pengene er viktig for at ny teknologi skal kunne utvikles og tas raskt i bruk på norsk sokkel, sier Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet.

— Ny teknologi og nye løsninger kan gjøre norsk petroleumsnæring mer energieffektiv og senke produksjonskostnadene, sier han.

Muliggjør rekordstor utlysning

Bevilgningen, som ble annonsert av Lien under et besøk hos bedriften Interwell P & A på torsdag, gjør det mulig for Forskningsrådsprogrammet DEMO2000 å gjennomføre en ny, rekordstor utlysning rettet mot leverandørindustrien.

Ekstramidlene vil bli utlyst med søknadsfrist 15. februar. Maksimalt beløpet som det er mulig å søke om fra programmet vil være 25 millioner kroner. I tildelingen legges det vekt på prosjekter som reduserer klimagassutslipp og gir økt energieffektivitet for å møte regjeringens klimamål.

DEMO2000 er Norges forskningsråds program for pilotering og demonstrasjon av ny teknologi til bruk på norsk sokkel.

Forrige artikkelVil endre yrkesfag
Neste artikkelSonga-rigger rammet av streik

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR