Statoil vil kjempe om å bli Rosnefts partner på russisk side av delelinjen i Barentshavet.

Med relativt liten offshore-erfaring, trenger det statlige russiske oljeselskapet Rosneft utenlandske partnere. Som vi har skrevet om tidligere åpner dette for norske oljeselskaper.

Rosneft ble i desember tildelt enerett på russisk side av delelinjen, uten anbud eller auksjoner. Da vi skrev om dette tidligere i januar, ville ikke Statoil kommentere den russiske tildelingen.

Nå melder NTB at Statoil vil være med i kampen om å være partner med Rosneft. Konserndirektør for leting, Tim Dodson mener det ligger store ressurser skjult.

– For Statoil er det viktig å bli med på ett eller flere av disse hydrokarbonbassengene i Russland. Her ligger det etter vår mening store skjulte hydrokarbonressurser. Karahavet er interessant. Det er også offshoreforlengelsen av det vestlige sibirske bassenget. Vi mener også at det østlige Barentshavet, både den norske og den russiske delen, er svært interessant, sier Dodson.

Tre uker før tildelingen ga toppsjefen i Rosneft, Eduard Khudainatov, et hint om at den norske kjennskapen til østre Barentshav kan få betydning når russerne skal søke utenlandske partnere i de tidligere omstridte områdene.

– Det vil være fornuftig å samarbeide med selskaper som har kjennskap til området. Norge har allerede startet geologiske undersøkelser i de tidligere omstridte områdene, sa Khudainatov ifølge RosBusinesConsulting.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR