Konsernsjefen i tyske Wintershall, Mario Mehren, vil se om oppgaver som i dag utføres offshore, like gjerne kan gjøres fra land. Det melder NTB.

Selskapet har de siste tre årene vært operatør på Brage-plattformen i Nordsjøen. Fallende oljepriser har gjort at selskapet har jobbet hardt med å kutte kostnader, noe som har ført til at selskapet blant annet har måttet utsette Skarfjell-prosjektet noe i tid.

Les også: Wintershall utsetter Skarfjell

Konsernsjef Mario Mehren tror det kan spares enda mer ved å flytte oppgaver som i dag utføres offshore til land, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi driver nå mer effektivt enn vi gjorde før, og vi har gjort ting vi ikke har gjort før. Men vi er ikke helt i mål ennå, sier Mehren.

– Noe vi ser på nå, og som hele industrien burde se på, er om vi kan ha flere folk på land og færre offshore. Hvilke jobber er helt nødvendige offshore, og hvilke jobber kan utføres like godt fra land, spør han og ser et potensial for store innsparinger.

I Nederland driver Wintershall plattformer som fjernkontrolleres fra land, men det er ikke det tyskeren snakker om på norsk sokkel.

– Antall ansatte skal være det samme. Tanken her er ikke at det skal kuttes i antall stillinger.

 

Forrige artikkel1540 oppsigelser, nye kontrakter og oljeprisrally.
Neste artikkelKjøper lisenser på billigsalg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR