DNV GL sparker i gang et bransjesamarbeid for å forbedre rørledninger på dypt vann.

Bakgrunnen for Joint Industry -prosjektet (JIP) er at syreholdig gass fra brønner medfører tekniske og økonomiske utfordringer for rørledningsoperatører fordi det forårsaker sprekker som påvirker rørledningens ytelse og pålitelighet, spesielt på dypere vann.

– Syreholdig gass er tydelig i ulike olje- og gassproduserende regioner av verden, særlig i Midtøsten og samveldet av uavhengige stater. JIPen vil innebære detaljerte eksperimenter og analyser for å gi en bedre forståelse av de viktigste parameterne som er kjent for å påvirke bruddseighetstester, sier DNV GL Vice President og CTO i Deepwater Technology Centre i Singapore, Dr. Jens Petter Tronskar.

– Besparelser for næringen

JIPen skal utvikle en metode for å vurdere brudd og sprekker ved hjelp av en Single-Edge Notched Tensile (SENT, se bildet), testutviklet spesielt for syreholdige miljøer. Hittil er åtte deltakere med i JIPen og det er fortsatt åpent for nye deltakere.

– Dette vil skape retningslinjer som kan videreutvikle seg til en anbefalt praksis som vil gi betydelige tekniske, logistiske og økonomiske besparelser for næringen, sier Tronskar.

JIPen er et samarbeid mellom DNV GL Singapore Deepwater Technology Centre og DNV GL’s laboratorier i Singapore og Columbus, og vil pågå i tre faser over to år.

Forrige artikkelNordsjø-baser forenes
Neste artikkel– Permitteringsreglene må endres

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR