SV vil ikke åpne flere områder for petroleumsvirksomhet, men insisterer på at de vil bevare norsk petroleumsindustri.,Tirsdag åpnet partiet valgkampen, og i et forsøk på å gjenvinne miljøtroverdigheten, valgte partiet å gå flagge klimapolitikk, med petroleumsindustrien som hovedfiende.

– SV vil innføre en klimahandlingsregel som innebærer at Norges handlinger skal være i tråd med det som kreves av oss for å nå togradersmålet. Da må noe av den norske oljen og gassen bli liggende under bakken og isen, sa SV-leder Audun Lysbakken til NRK Dagsrevyen. Han forklarte videre at dette betyr at man ikke vil åpne flere områder for petroleumsvirksomhet, men at Lofoten, Vesterålen og Senja, Mørebankene og Jan Mayen skal forbli uåpnet, og at SV ikke vil være med på noe ”kappløp til Nordpolen.”

SV-lederen presiserte at han ikke ville avvikle industrien som sådan, men at man heller må gjøre det beste utav de områdene man allerede har tilgjengelig.

Forrige artikkelNy NorSea-sjef i Storbritannia
Neste artikkelBorer ved Caurus i Barentshavet i høst

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR