– Oljeindustrien trenger flere kvinner. Derfor må vi gjøre oss enda mer attraktive for dem, sier Håvard Hauan i Norsk olje og gass.,Han er prosjektleder for Female Future, et karriereutviklingsprogram for kvinner.

– Female Future har i år femårsjubileum. Nå har 100 vært med på programmet, og interessen for å være med er fortsatt stor, skriver Norsk olje og gass på sine hjemmesider.

Female Future olje og gass er et karriereutviklingsprogram for kvinner. Det fokuserer på ledelse, styrearbeid, profilering og nettverksbygging.

Bakgrunnen for prosjektet ligger i rapporten «Kvinner og menns representasjon og innflytelse i olje og energisektoren» fra 2006. Den viser at det er få kvinner i lederroller, styrer og beslutningsprosesser i bransjen. I dag er to av ti ansatte i olje- og gassindustrien kvinner, og de blir færre jo høyere opp i organisasjonen en kommer.

– Vi har som mål å gjøre olje- og gassindustrien mer attraktiv for kvinner, for dermed å få flere til å ønske å jobbe her. Samtidig er det viktig at kvinner i større grad deltar i beslutningsprosessene og innenfor ledelse og i styrer, sier Hauan.

Det er bedriftene som nominerer deltakerne til programmet. Bedriftene påtar seg samtidig en forpliktelse til å bidra med å arbeide kandidatene inn i ledende posisjoner i bedriften, eventuelt inn i styrer.

Programmets faglige innhold baseres på samarbeid med BI (styrekompetanse), Retorisk Institutt (retorikk) og AFF (ledelse og lederutvikling). Norsk olje og gass driver Female Future i samarbeid med medlemsbedriftene.

Forrige artikkelFrigstad vil dypere
Neste artikkelEnerMech til Bergen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR